Okosabban, zöldebben menedzselnéd városod? Próbáld ki magad – IBM CityOne

Bookmark and Share

Úgy gondolod, polgármesterednél vagy a sok aktatologató hivatalnoknál te jobban menedzselnéd városod energia, -vízellátását, a hulladékgazdálkodást, vagy a közlekedést? Most megmutathatod, valóban van-e hozzá tehetséged. Mindenekelőtt: nem fizetett hirdetésről van szó (bárcsak úgy lenne 🙂 ), a következő játék a nem éppen IQ-igényes FarmVille-szerűségek korában valóban megtetszett. Egyértelmű, hogy egy marketing-húzással nézünk szembe. Nem egy újabb SimCity került a polcokra, illetve olyasmi, csak éppen a való világra szabva.

Ez a bemutató videó mindent elmond:

Az IBM CityOne nevű új játéka érdekes, és fél óra CityOne hasznosságban össze sem hasonlítható pl. fél óra FIFA-val (elnézést a rajongóktól, most majd kapok, tudom…). A játékot nem csak civileknek, de döntéshozóknak, városvezetőknek is szánják, hogy jobban megismerjék a fejlődő technika kínálta lehetőségeket – miként lehet egy várost zöldebben, hatékonyabban működtetni.

A játék során (a SimCity-vel ellentétben) nem a semmiből kell felépítenünk egy várost, hanem a már kész települést kell tudnunk jól és okosan kezelni – ami alatt környezetbarát, fenntartható működtetést értünk. Az IBM egyébként nem csak a virtuális térben nyomul ebben a Smarter City-ről itt bővebben.

Ja, azt hozzá kell tennem: a várost környezeti szempontból eléggé lepukkant állapotban kapjuk meg, ezt kell felhozni, mind környezeti, mind üzleti szempontból, különböző virtuális high-tech eszközök segítségével. A másik fontos cél (persze…): a lakosok boldogság-érzetének fokozása. A projekt során tanácsadók is a segítségünkre vannak egy-egy ügy megoldásában, fejlesztésében.

Aki ki akarja próbálni magát, itt kezdheti el a játékot.

Az IBM Einsteint is beveti a meggyőzés érdekében, honlapjukon a következő idézet választ el minket a játék megkezdésétől: “We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.” Ezzel pedig nem vitatkozhatunk.

Az alábbi videóban a többi között Steve Millstől (Senior VP & Group Executive Software & Systems, IBM), valamint a játék fejlesztőitől, és persze IBM marketingesektől tudhatjuk meg, miért fejlesztették ki a játékot. Ők persze (elsősorban) társadalmi hasznosságot emlegetnek, de azért gondolom senki nem ma jött le a falvédőről 🙂 mindamellett, hogy a játék valóban hasznos, okos, stb.

jealousy

Reklámok

1 Response to “Okosabban, zöldebben menedzselnéd városod? Próbáld ki magad – IBM CityOne”


  1. 1 sophiewrites október 6, 2010 - 1:04 du.

    Ez azt hiszem nekem való játék 🙂 Bár nem vagyok egy nagy gamer, az olyan játékokat mindig szerettem ahol építgetni, alakítgatni lehet, úgyhogy majd kipróbálom mindenképp.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
Kövess minket!


Facebook

Twitter

Ide írj nekünk!

greenpolis@gmail.com

HVG Goldenblog 2010 – 4. helyezés

Twitter

  • Egy hatalmas példa a 2016-os olimpia zöld megoldásaira: 105 méteres energiatermelő vízeséstorony is Rio partjainál bit.ly/NlwzBn 5 years ago
  • Las Vegasban 1.4 millió $-ból megépült a világ legnagyobb, 500.000 újrafelhasznált sörösüvegből készült épülete bit.ly/LRfCxq 5 years ago
  • A VELUX Cégcsoport 11 millió eurót fordított 2009 óta CO2 csökkentésre, és 8000 tonnával mérsékelte is a kibocsátást ishttp://bit.ly/LeuqJx 5 years ago
  • A válság előnyei: kiszuperált szupermarketből díjnyertes közkönyvtár Texasban bit.ly/N8B9Aa 5 years ago
  • Betört a zöld a luxusparadicsomokba is, 1.4 millió $-os tengerparti villa, kizárólag újrafelhasznált konténerekből bit.ly/PdNs47 5 years ago

Iratkozz fel, és minden zöldségről frissen értesítünk!

Csatlakozz a 11 követőhöz

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: