Leonardo DiCaprio napelemeiből nyertek áramot az Eredet forgatásán

Bookmark and Share

Rég vártam már, de csak ma fogom megnézni az Eredetet, ha minden jól megy, úgyhogy a sztoriról (szerencsére) még nem sokat tudok (ne is mondjon senki semmit, köszi :). Annyit viszont már igen, hogy a főszereplő, Leonardo DiCaprio, legfrissebb Facebook posztja alapján napemeleket cihelt be a forgatásra a Pure Power Distribution segítségével. Mint írja, a cuccok 72,000 watt áramot termelnek, ami 8 ház áramellátását biztosíthatja – zaj és környezetterhelés nélkül.

Már májusban voltak arról hírek, hogy a Warner Bros a hagyományosnál zöldebben forgatja le az Eredetet, és napelemes generátorokat vetnek be. Mára az is kiderült, kinek a hathatós közbenjárására történt mindez.

Úgy tűnik, Leo fenntarthatósági-lobbija ért révbe, aki egyébként számos más zöld-témában is ott van, elég csak megnézni az alapítványa honlapját.

Mint azt DiCaprio egy interjúban elmondta, ez az első film, amelyet (nagyrészt) napelemek segítségével forgatott, az eredményt azonban egy hosszas “beszélgetés” előzte meg a Warner fejével, Alan Horn-nal.

Nos, úgy tűnik Leo meggyőző volt, és mint ő is jelezte, ez a kis lépés lavinát indíthat el mind a filmiparban, mind a hétköznapokban.

jealousy

Reklámok

1 Response to “Leonardo DiCaprio napelemeiből nyertek áramot az Eredet forgatásán”  1. 1 Először sikerült: olcsóbb az atomenergiánál a napenergia « Greenpolis Blog Visszakövetés - július 30, 2010 - 10:04 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
Kövess minket!


Facebook

Twitter

Ide írj nekünk!

greenpolis@gmail.com

HVG Goldenblog 2010 – 4. helyezés

Twitter

  • Egy hatalmas példa a 2016-os olimpia zöld megoldásaira: 105 méteres energiatermelő vízeséstorony is Rio partjainál bit.ly/NlwzBn 5 years ago
  • Las Vegasban 1.4 millió $-ból megépült a világ legnagyobb, 500.000 újrafelhasznált sörösüvegből készült épülete bit.ly/LRfCxq 5 years ago
  • A VELUX Cégcsoport 11 millió eurót fordított 2009 óta CO2 csökkentésre, és 8000 tonnával mérsékelte is a kibocsátást ishttp://bit.ly/LeuqJx 5 years ago
  • A válság előnyei: kiszuperált szupermarketből díjnyertes közkönyvtár Texasban bit.ly/N8B9Aa 5 years ago
  • Betört a zöld a luxusparadicsomokba is, 1.4 millió $-os tengerparti villa, kizárólag újrafelhasznált konténerekből bit.ly/PdNs47 5 years ago

Iratkozz fel, és minden zöldségről frissen értesítünk!

Csatlakozz a 11 követőhöz

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: