Monitor-ebéd helyett heti egyszer ebédelj a szabadban! – Mozgalom

Ötletes kezdeményezés indult útnak a mai napon New Yorkból: a “Vedd vissza az ebédedet” mozgalom arra szólít fel minden monitorhoz ragadt dolgozót, hogy heti egyszer, szerdánként ebédeljen a szabadban.

Milyen igaz: gyakran fel sem tűnik valóban, hogy csak a mikrózás erejéig állunk fel a  monitor elől, és a doboz-kaját ugyanott görnyedve lapátoljuk be, meredve a képernyőre (lazításképp talán word doksit helyett egy érdekes blogot (khmmm 🙂 böngészve).

Nos, a mozgalomhoz csatlakozók a mai naptól minden szerdán összegyűlnek a manhattani Madison Square Parkban – valamint az Egyesült Államok bármely közparkjában – és együtt fogyasztják el ebédjüket a szabad levegőn.

Töldtődik a gyomor, töltődik az agy is.

A mozgalom elindítói szerint egy átlagos irodában dolgozó ember 20 percet vagy annál is kevesebbet tölt el ebédje elfogyasztásával. A “The way we’re working isn’t working” című könyv szerzője, Tony Schwarz szerint a mai munkastílus inkább hasonlít egy számítógép által végzett munkához, ami a munkát végzőn túl a munka minőségének sem tesz jót.

Én támogatom az ötletet, amíg az idő (és kinek-kinek a környéke) engedi, hajrá mindenki, szerdánként (de inkább már holnap) ki a parkba!

Hogy a zónaprökölttel ez nehézkes?! Lehet másképp is: a délután sem fog olyan álmosan telni, ha egyszer-egyszer átveszi a helyét egy friss zölddekkel teli szendvics, joghurt, dobozban gyümölcssaláta, limonádé, stb.

Reklámok

0 Responses to “Monitor-ebéd helyett heti egyszer ebédelj a szabadban! – Mozgalom”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
Kövess minket!


Facebook

Twitter

Ide írj nekünk!

greenpolis@gmail.com

HVG Goldenblog 2010 – 4. helyezés

Twitter

  • Egy hatalmas példa a 2016-os olimpia zöld megoldásaira: 105 méteres energiatermelő vízeséstorony is Rio partjainál bit.ly/NlwzBn 5 years ago
  • Las Vegasban 1.4 millió $-ból megépült a világ legnagyobb, 500.000 újrafelhasznált sörösüvegből készült épülete bit.ly/LRfCxq 6 years ago
  • A VELUX Cégcsoport 11 millió eurót fordított 2009 óta CO2 csökkentésre, és 8000 tonnával mérsékelte is a kibocsátást ishttp://bit.ly/LeuqJx 6 years ago
  • A válság előnyei: kiszuperált szupermarketből díjnyertes közkönyvtár Texasban bit.ly/N8B9Aa 6 years ago
  • Betört a zöld a luxusparadicsomokba is, 1.4 millió $-os tengerparti villa, kizárólag újrafelhasznált konténerekből bit.ly/PdNs47 6 years ago

Iratkozz fel, és minden zöldségről frissen értesítünk!

Csatlakozz a 11 követőhöz

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: