Gigantikus önellátó luxustömb épül Vietnamban – kár, hogy csúnya

A Ho Chi Minh városba tervezett 129 m magas, 37 emeletes épületegyüttes inkább hasonlít egy klasszikus amerikai tengerparti hullámvasútra, mintsem egy 21. századi, emberi léptékű lakó –és irodaházra, de hát ez a növekvő Távol-Kelet.

A 2012-ben átadásra kerülő tömbben irodákon és minden irányba remek kilátással rendelkező luxuslakáson túl boltok és egyéb közösségi terek is helyet kapnak. A DWP Architects által tervezett lakótelep-szerű épület személy szerint nekem nem tetszik, azonban az ‘Everrich 2 Apartments’ névre keresztelt tömbnek zöld-szempontból számos mintaértékű eleme van.

A tervezők szerint az épület „hullámzása” és egész kialakítása a természetes tájra emlékeztet, és lakni/dolgozni is hasonló érzés lesz benne.

Azért ezzel vitatkoznék, mennyire lesz majd természet-közeli érzet ebben a hullámzó mamutban felkelni, de persze ízlések és pofonok.

Energiafelhasználás szempontjából azonban remek épületre készülhetnek a leendő bérlők/lakók, a hatalmas zöld tetőteraszok, zöldtetők, természetes szellőző- és árnyékolórendszereknek köszönhetően szinte önfenntartó épületet ígérnek a tervezők.

A magyar zöld-tudatosságot ismerve bennem azért felmerült a kérdés, lesz-e kereslet Vietnamban egy ekkora léptékű öko-luxus-tömbre, de gondolom nem 19-re húztak lapot a beruházók.

Reklámok

0 Responses to “Gigantikus önellátó luxustömb épül Vietnamban – kár, hogy csúnya”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
Kövess minket!


Facebook

Twitter

Ide írj nekünk!

greenpolis@gmail.com

HVG Goldenblog 2010 – 4. helyezés

Twitter

  • Egy hatalmas példa a 2016-os olimpia zöld megoldásaira: 105 méteres energiatermelő vízeséstorony is Rio partjainál bit.ly/NlwzBn 5 years ago
  • Las Vegasban 1.4 millió $-ból megépült a világ legnagyobb, 500.000 újrafelhasznált sörösüvegből készült épülete bit.ly/LRfCxq 5 years ago
  • A VELUX Cégcsoport 11 millió eurót fordított 2009 óta CO2 csökkentésre, és 8000 tonnával mérsékelte is a kibocsátást ishttp://bit.ly/LeuqJx 5 years ago
  • A válság előnyei: kiszuperált szupermarketből díjnyertes közkönyvtár Texasban bit.ly/N8B9Aa 5 years ago
  • Betört a zöld a luxusparadicsomokba is, 1.4 millió $-os tengerparti villa, kizárólag újrafelhasznált konténerekből bit.ly/PdNs47 5 years ago

Iratkozz fel, és minden zöldségről frissen értesítünk!

Csatlakozz a 11 követőhöz

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: